marea neagra, aur pentru rom gaz.

17 06 2009

Romgaz a primit unda verde pentru cautarea unor noi zacaminte de petrol in Marea Neagra. Romgaz a semnat cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale permisul de prospectiune pentru platoul continental al Marii Negre- Muridava Est, Adjud, Ramnicu Sarat si Mizil, a anuntat Ministerul Economiei. De asemenea, a fost semnat si Acordul petrolier de explorare-dezvoltare si exploatare in perimetrul E VII-8 Est Depresiunea Panonica.

Compania Romgaz este pregatita sa faca singura explorari in Marea Neagra, fara Sterling Resources, a declarat secretarul de stat in Ministerul Economiei, Tudor Serban. Potrivit acestuia, trebuie lamurita situatia juridica a contractului cu Sterling.

petrolul din marea neagra

petrolul din marea neagra

„Compania Romgaz este pregatita sa intre si singura sa exploreze in platoul continental din Marea Neagra, trebuie lamurita situatia contractului cu Sterling. Exista un control si urmeaza sa fie si un raport”, a spus Tudor Serban.

Reprezentantii Sterling Resources, au afirmat recent, ca sunt de acord sa se asocieze cu producatorul de gaze Romgaz, daca acesta din urma este interesat.

„Pentru viitor, daca Romgaz este interesata, suntem bucurosi sa discutam despre un parteneriat, deoarece este al doilea producator de gaze din Romania”, a spus vicepresedintele Sterling, Stephen Birrell. Acesta considera, totodata, ca sunt false toate acuzatiile care li s-au adus din partea autoritatilor romane.

Sterling Resources a fost acuzata ca nu a dovedit capacitatile tehnice si financiare necesare functionarii. Birrell a spus ca Sterling nu s-ar fi angajat la demararea operatiunilor petroliere daca nu ar fi detinut aceste capacitati, care au fost verificate de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale.

Reclame

Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: