Panica creata de gripa porcina.

5 05 2009

De la sacrificarea intregului septel de porci in Egipt, la decizia Chinei de a plasa in carantina 70 de mexicani, unele tari au luat masuri spectaculoase pentru a tine sub control propagarea gripei porcine. (las ca la noi nu ajunge)


  • Egiptul a anuntat sacrificarea sistematica a tuturor porcilor din tara, adica in jur de 250.000. Consecinta: ciocniri violente intre politisti si crescatori, majoritatea crestini.
  • Cei trei porci mistreti de la decizia Chinei au fost sacrificati ca masura de precautie, dupa ce Ministerul Sanatatii daduse asigurari ca animalele vor fi crutate, relateaza NewsIn.
  • 15 tari, printre care China si Rusia, au interzis sau impus restrictii la importurile de porci si produse derivate din Mexic, Spania, Canada si Statele Unite.
  • China a trimis un avion in Mexic pentru a-si repatria cetatenii, dupa suspendarea legaturilor aeriene. La cererea ambasadei Chinei in Mexic, avionul va transporta si 80 de cetateni chinezi care au cerut sa fie repatriati.
  • La randul sau, Mexicul a trimis un avion in China pentru a-si repatria cei 70 de mexicani plasati in carantina de autoritatile chineze la Beijing si Shanghai.
  • 300 de clienti si membri ai personalului sunt in continuare inchisi la Metropark Hotel, Hong Kong, unde a fost cazat timp de doar cateva ore un mexican de 25 de ani infectat cu virusul gripei porcine.
  • Franta a decis restrictionarea sosirilor si plecarilor curselor aeriene dinspre si spre Mexic intr-o zona special amenajata pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle.
  • Un avion al United Airlines cu 245 de pasageri si 16 membri ai echipajului care asigura o legatura Munchen – Washington, a aterizat la Boston din cauza unei pasagere „care avea sau spunea ca are simptome de gripa”.
  • 250 de soldati de la o unitate din Fribourg, Elvetia, au fost plasati in carantina din cauza suspiciunilor de infectare a doi dintre ei cu virusul gripei porcine.
  • Marele rabin sefard al Israelului a facut apel la o zi de post si rugaciune pentru a opri propagarea virusului gripei porcine in aceasta tara.

Si romania ? nimic!?
Reclame

Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: